RECEPTES (FÀCILS) DE CONFINAMENT – La «tontada» dels espaguettis

Moltíssimes persones pequem de menjar pels ulls i dirigits per la golafreria. 

Es per això que, quan fem espaguetis a casa, molts no encertem a controlar les mesures. A qui no li ha passat que un cop fets els espaguetis s’adona que podría alimentar tot un regiment?? 

I ara, què en fem? La solució, normalment, passa per guardar-los en un tupper per un altre dia i, no ens enganyem, la pasta d’un dia per l’altre fot fàstic . 

Tot seguit ús donaré una solució que tothom podrà portar a la pràctica fins i tot estant en confinament, utilitzant productes que tots tenim al rebost de casa. Si no teniu aquests mínims a casa durant aquests dies, no patiu per reaprofitar la pasta, esteu perduts i, igualment, no sobreviureu!

Anem per feina!!

Ingredients

  • Oli d’oliva verge 
  • 4 dents d’all 
  • 4 filets d’anxova 
  • 1 pot de pebrot en conserva 
  • Una mica de julivert.!

Procediment

En una cassola mitjana, escalfarem 2 o 3 cullerades soperes d’oli d’oliva. Laminem els alls i els posem a rostir dins l’oli i posteriorment el reservem en un bol a part.
Fregim els filets d’anxova sencers durant un minutet i els retirem al nostre bol, també. Les anxoves poden ser de llauna, comprades netes amb pot d’oli o com hauria de ser, salades per nosaltres mateixos el mes de setembre passat. 

Si és el darrer cas, primer les hem de netejar bé amb aigua.
Tornem al nostre bol. Hi tenim l’all, les anxoves i hi afegim un bon grapat de julivert picat. Si és fresc o arrancat del jardí de les olors, molt millor. Per els que sou uns mantes, també el podeu comprar en pots picat i guardar-lo al congelador. 

Barregem en el bol tots els nostres ingredients i un bon grapat d’aquells espaguetis de fa dos dies que ja només són una pasterada enganxosa; li afegirem una mica de pebre negre molt i ho posem tot a la cassola amb l’oli calent.

Amb una forquilla anem aplanant i aixafant, si bé la idea és que la deixeu quieteta fins que quedi com una truita sense ous. Al cap d’una estona li doneu la volta amb cura de no cremar-vos. La part superior ha de quedar dura i cruixent per fora i tendre per dins.Apartem el nostre disc d’espaguetis sobre el plat i li col·loquem unes tires de pebrot macerat. I ja ho tenim!!

Si no us veieu en cor de fer aquesta xorrada tan bona sense fer-vos mal, no la feu !!!! Continueu menjant la pasta llardosa com sempre. 

La meva amiga Sara, que és metgessa, està a urgències amb millors coses a fer que ocupar-se d’accidents domèstics per culpa d’uns espaguetis. 

Apa, aquí la teniu !!!!